Actes del 30 de maig de 2023 

El proper dimarts 30 de maig es celebraran els 400 anys de la primera arribada del Crist de Bormio a Bellpuig i dels 70 anys del seu retorn. Els actes que es duran a terme són:  

  • Processó amb el Crist de Bormio: Sortida de l’Oratori (Carretera Nacional II, direcció Tàrrega) a les 6 de la tarda i anada cap a la Parròquia amb el recorregut següent: Oratori, Av. Lleida, Av. Catalunya, Pl. Ramon Folch, Pl. Ramon Bertran, Pl. Sant Roc, C/ Homenatge de la Vellesa, C/ Sant Josep, C/ Verge dels Dolors, Replà de l’Església.  

La Processó començarà amb una breu pregària a l’Oratori i tindrà el caràcter de les antigues “tretes” del Crist en les qual es demanava, sobretot, el do de la pluja en temps de sequeres. La primera treta del Crist de Bormio va tenir lloc el 20 d’abril de 1625, dos anys després de la seva arribada, i se’n té constància almenys d’una vintena al llarg de la història.  

  • Missa: a 2/4 de 8 del vespre a l’església de Sant Nicolau. 
  • Inauguració de l’exposició sobre el Crist de Bormio. A 2/4 de 9 del vespre al vestíbul del Poliesportiu de Bellpuig. L’exposició podrà visitar-se fins el dilluns 10 de juliol en horari d’obertura del Poliesportiu.  

Cal tenir en compte que a l’Oratori no s’hi pot deixar cap cotxe i que el lloc més pròxim per aparcar és als Polígons Hostal Nou i El Coscollar. Ara bé, per tal de facilitar el transport per arribar a l’Oratori, la Confraria posarà a disposició un autocar gratuït (gràcies a la col·laboració desinteressada d’Autocars del Pla) que farà dues parades:  

1- Parada de Bus de l’Av. de les Garrigues (sortida a les 17.30h) 

2- Parada de Bus de l’Av. de Lleida (sortida a les 17.35h) 

Les persones que vulguin fer ús d’aquest servei no han d’apuntar-se prèviament, només han d’estar a l’hora indicada de cada punt de sortida.